Kirjautuminen

Tervetuloa sivustolle!

Kiitos käynnistäsi!

V. 2008 KIVENNAPA

V. 2008 KIVENNAPA

V. 2008 KIVENNAPA

Lumen vähyyden vuoksi tänä vuonna suunnittelimme perinteistä retkeä ajettavaksi vaikka kumipyörillä, jonka osa kerholaisista myös toteutti. Kelkoilla Kärkkäälästä  kohti Kivennapaa lähti vain 4 urhoollista soturia! Huoltojoukkoja ei tänä vuonna tarvita, koska kaikilla on alla hyvää kalustoa, jotka kestävät kivikossa kolistelun. Kaiken varalta yksi paku peräkärryn kanssa lähti matkaan, jonka kyytiin taas paikalliset huoltoasemat olivat lahjoittaneet saunajuomaa. Kiitokset: TB Suonenjoki ja Shell Koskelo! Eevantalolla juotiin aamukahvit ja käytiin läpi reittisuunnitelmaa. Kaislaistenlahden kautta Kuopioon KallaMarinan  rantaan, erittäin vähälumista reittiä pitkin. 3 kelkkaa lisää seurueeseen. Nyt siis yhteensä 7. Syvänniemeltä mukaan lähti myös pari kelkkaa peräkärryn kyydissä. Heillä oli tarkoitus ajella vaan Tahkon ympäristössä, jos sieltä löytyisi vähän enemmän lunta. Airakselan pojilla oli sama suunnitelma! Olivat jo lähteet autolla Kivannavalle, kelkat kyydissä!

 

Pajulahdessa oli koko jengi kasassa ilman suurempia vaurioita. Vaihtoehtoisesti, suoraan Kivennavalle tai pidemmän reitin kautta eli Kinahmi kiertäen. Ykkösryhmän ajorytmi kaipasi vielä vähän patikkoa, kuten arvata saattaa. Siispä Kinahmin kautta. Huoltopäällikölle jäi tehtäväksi ilmoittaa Kivannavan isännälle, että pistähän sauna lämpenemään! Savusauna oli valmiina tarjoten pehmeää löylyä! Lauteilla muisteltiin menneitä ja kerrattiin päivän tapahtumia. Rohkeimmat uskaltautuivat kastautumaan avantoon! Kelkkamerkkien paremmuus ei selvinnyt vielä tälläkään reissulla, vaikka monenlaista asiantuntijalausuntoa kerrottiinkin. Suosikkimerkki on tietenkin jokaisella!. Pitkän päivän jälkeen maistui herkullinen ateria, jonka isäntäväki oli loihtinut retkeläisille! Huoltoautoon oli varattu illan viettoa varten karaoke välineet, ja paljon levyjä! Monenlaista kultakurkkua meistä löytyikin. Ilta kului rattoisasti.

 

Epen ja Matin Savusaunakeskustelut:

"Tämän vuoden kelkkaretkellä ei ollut poreallasta, jossa olisi maailman parantaminen ollut kiivasta. Oli kuitenkin avanto,mutta siellä ei keskusteluja     käyty. Avannosta palatessa tuli kelkkamiehiä vastaan pari naista. -Tässä tulee 80 kiloa dynamiittiä tokaisi ensimmäinen kelkkamies. -Ompas siinä vaarallinen mies, kun on niin lyhyt tuo sytytyslanka kikattivat naiset. Toisen kelkkamiehen kohdatessa naiset, hän heristi etusomea ja sanoi,- älkää tytöt naurako, tarpeen vaatiessa sitä tulee kuin käärmettä mättäästä."

Hyviä kelkkakelejä toivotellen Epe.

 

"Palasin pitkäksi venähtäneeltä kauppareissulta vasta kymppiuutisten aikoihin.Vaimo oli katselemassa telkkua makuuhuoneessa.Reippaaseen tervehdykseeni kuului vain viileä lyhyt vastaus.Takkia heittäessä kysyin,huomaatko mitä ostin,pyörähdin vielä makuuhuoneessa esitellen uusia lapikkaitani,vastauksena oli vain lyhyt vilkaisu. Silloin ajattelin että tunnelmaa kohottava mainos voisi olla paikallaan,heitin kaikki vaatteet pois ja menin vaimon eteen uudet lapikkaat jalassa.Kysyin uudelleen lapikkaitani katsellen,huomaatko  mitä ostin,nyt pitemmän tarkastelun jälkeen kuului vastaus.Olisit ostanut edes hatun!   Siitäpä voitte arvailla miten ilta jatkui ... "

T:Matti

 

Aamun valjetessa suuta kuivasi useammalla. Olikohan tullut laulettua liikaa vai kuorsattua kurkku karheaksi. Aamupalan jälkeen oli parilla kuskilla niin kiire kotiin, että nostivat kelkat huoltoauton kyytiin ja tekivät kotimatkan auton kyydissä. Yöllä satoi vähän lunta, joka paransi reittiä oikein mukavasti. Paluumatkalle kelkkoja lähti kuitenkin vaan 4. Eikä ongelmia ollut. Kuten olimme suunnitelleet : Huollon tuki oli tällä reissulla vaan henkistä tukea! Hyvä näin!

 

{gallery}2008Kivennapa{/gallery}