Kirjautuminen

Tervetuloa sivustolle!

Kiitos käynnistäsi!

V. 2007 SUMMASSAARI

V. 2007 SUMMASSAARI

V. 2007 SUMMASSAARI

Tuttu lähtöpaikka: Suonenjoen TB. Kelkkailijoiden määrä oli kutistunut ennakkoilmoittautuneista jonkun verran. Talven flunssa aalto iski innokkaisiin retkeläisiin pahemman kerran. Huoltoasemalle kertyi tälle reissulle vaan kymmenen kelkkaa ja pari huoltoautoa. Rautalammelta liittyi safariin kaksi Kärkkäälän miestä lisää. Neiturin kanavan jälkeen odoteltiin lisää porukkaa Karttulan ja Syvänniemen suunnalta.

 

Sää oli poikkeuksellinen Helmikuun talveen, mutta niinhän koko talvi on ollut. Nollakeliä luvassa koko viikonlopuksi. Hyvä näin. Saarijärven suuntaan on paljon jääosuuksia.

 

Matka alkoi kohti Koskeloa. Sieltä huollon toiminta alkoi. Ensimmäinen pelastettava kyytiin sähköjen kadottua. Parasta tässä vaiheessa viedä kelkka kotiin, voihan peräkärryn kyyti kelvata muillekin. Eihän ehditty palata Koskeloon takaisin kun seuraava potilas oli jonossa. Iskarin lisäsäiliö löystyi, mutta onneksi apu oli lähellä. Tiedossa oli, että kaveri on lähellä ja sieltä varmaan löytyy sopivia työkaluja. Kuusiokoloavaimet löytyi. Ruuvin kiristämisen jälkeen avaimet taskuun ja kaverien jälkiä oli helppo seurata. Oli kuulema niin hyvin hiekotettua reittiä.

 

Ennen ysitien ylitystä rupesi ketjukotelon ympäristöstä kuulumaan ylimääräisiä ääniä, jotan paras jättää leikki kesken. Saattaa tulla muuten kalliimpi remontti. Kelkka kyytiin ja kotiin. Hukkaprosentti ensimmäisen 20 km:n jälkeen rupesi hirvittämään.

 

Rautalammella pojat odotteli jo ihmeissään, että missäs kuuma ryhmä viipyy...?

 

Kivisalmen jälkeen jääosuudet alkoi. Ennen Neiturin kanavaa kuului jälleen ylimääräistä ääntä. Ikäänkuin maton "ratas" hyppii yli tai jotain sinne päin. Maton kiristäminen ei auttanut, joten huolto hakee rikkoontuneet lelut pois. Tässä tehtiin päätös, ettei viedä enää rikkoontuneita välineitä pois. Karttulasta oli odotettavissa lisää kuljetus kalustoa.

 

Neiturin jälkeen seurueeseen liittyi pari Edgeä kuten oli sovittu. Matka jatkui kohti Konginkangasta. Noin 10 km. ennen Lintulahden huoltoasemaa pamahti tukivarsi poikki keskellä järveä. Oli edellisenä viikonloppuna hipaissut kantoon tai kiveen. Piilevä vaurio olisi voinut olla kohtalokas kovalla vauhdilla puita kierrellessä. Onni onnettomuudessa, että katkesi jäällä hiljaisessa vauhdissa. Parilla hinausköydellä sukset lähemmäs toisiaan. Aurauskulmat jäi aika tavalla poskelleen, mutta matka jatkui hissukseen. Kelkka kyytiin Lintulahdessa.

Loppu menomatka sujui ilman suurempia kommelluksia. Reitti vaan oli aika huono. Täälläpäin Suomea ajellaan lähes junakiskoilla. Savossa kiskojen ylityskin on kiellettyä.

Majoituimme Summassaaren mökkeihin. Siellä alkoi tietenkin päivän ajolinjojen kertaaminen. Kiitoksia jälleen Suonenjoen ympäristön huoltoasemille nestetasapainon huomioimisesta. Illalla nautimme kylpylästä ja ruuasta ja kertailtiin päivän tapahtumia. Pukuhuoneen ilmanvaihtoon kaipaisi tehostusta. Kysyimme henkilökunnalta illan ohjelmasta. Suosittelivat tansseja Lomakouherossa, joten tilataksi alle ja suunta kohti Karstulaa. Hyvä paikka. Samat kujeet kuin isoilla pojilla. Vastapäivään tolpan ympäri yksi asia mielessä...

 

Matin ja Epen poreammekeskustelut:

"Talven kerhomatka on takana ja on jälkipuinnin aika. Mattia oli kaivellut kovasti vuoden takaiset puheet Lynen jarruista ja hän paukautti altaassa oikein jymyuutisen, että Lynessä on kakspiirijarrut. Siinäpä juttu jota ei kelkkapiireissä oltu koskaan kuultu. Hätäisimmät imaisivat vettä keuhkoihin niin, että altaan vesi laski ainakin seitsemän senttiä. Asiasta puhkesi semmoinen keskustelu että henkilökuntakin poikkesi paikan päälle katsomaan kun eivät luottaneet valvontakameran kuvaan ja ääneen. Asia paljastui kuitenkin kuulovirheeksi. Kärkkäälän pojat olivat iltalenkillä ja ajoivat railakkaasti nyppylän yli peräkkäin. Valokiilan palatessa taivaalta reitille edessä olikin sula oja. Ensin pieri Pertsa ja sitten Kilu, siis kaksipierijarrut."

"Altaan ohi kulki kaunis nainen. Matti totesi, että kuinkahan ahdasta täällä tulisi jos naisen bikinit tippuisivat?  Ei uskoisi millään, että tuossakin pakkauksessa on yli puolet vettä mietti Epe."

 

Yöllä satoi lunta, jotan aamulla piti kaivella kalustoa lumen alta. Pientä alustan säätöä myös tarvittiin.

Paluumatkalle lähti pienentynyt porukka. Pienempiä tapahtumia riitti paluumatkallekin, kuten tukivarren/olkatapin kiristystä. Yksi kaatokin sattui vai olikos se "lemmenhetki" kelkan kanssa.. Ilma viileni päivän mittaan lähelle kymmentä pakkasastetta. Jäällä on viileää kun ei ole patteja. Rautalammille tuli kuitenkin 6 hemmoa väsyneenä mutta onnellisena. Sieltä poistuimme kukin lähes eri suuntiin.

 

{gallery}2007Summasaari{/gallery}