Kirjautuminen

Tervetuloa sivustolle!

Kiitos käynnistäsi!

V. 2007 JÄÄMERI

V. 2007 JÄÄMERI

V. 2007 Jäämeri

EPEN JA JUHAN JÄÄMERENREISSU


25.3 Heti aluksi piti muuttaa suunnitelmaa ja lähteä kotoa autolla kehnon lumitilanteen vuoksi.


26.3 Lähtö Rukalta reitille Salla-Savukoski-Pelkosenniemi-Luosto. Matka n. 280km.Perillä olikin entisiä Suonenjokelaisia Hännisen  Pekka ja Hirvosen Jukka ja he toivottivat meidät tervetulleeksi. Yöpaikka löytyi hetkessä Hotelli Armoriasta. Hyvä oli viettää  yö saunalla ja takalla varustetussa huoneessa.


27.3 Luostolta saimme reittivinkit lähtiessämme Sodankylä-Vuotso-Ivalo reitille. Hotelli Ivalo onkin sopivasti aivan reitin vieressä ja  siihen oli helppo poiketa yöksi. Matka n.250km.


28.3 Inarijäveä ylittäessä tuli kelkasta nestettä ulos. Lumesta ja sohjosta sulattamalla saimme vettä sen verran, että pääsimme jär-  veltä pois ja puroista olikin helppo saada lisää. Sevettijärven kautta Nuorgamiin matka joutui nopeasti vaikka reitti pehmeni il-  lalla. Moottorin vesiletkusta löytyi reikä ja letku vaihdettiin Samimootor korjaamolla. 200km.

 

29.3 Lähdimme aamulla Norjan puolelle ja tavoitteena Jäämeri. Tavoite  saavutettiin vesisateesta huolimatta ja kävimme hodarilla  Leirpollskogen kylässä. 160km.

 

30.3 Nuorgamista vauhdilla Utsjoki-Kaamanen-Inari-Ivalo-Saariselkä-Vuotso-Sodankylä-Luosto.460km. 10 tuntia nopeaa ajoa ja  olimme Ametistikylpylässä. Jopa maistui hyvälle sauna ja uinti.

 

31.3 Majapaikan vaihto Armoriaan 500m tuntui liian lyhyelle, joten menimme Kemijärven ja Pyhän kautta. 200km.  1.4  Luostolta Kemijärvi-Suomu-Salla-Ruka reitti vesisateen saattelemana. Loppumatkalla reitti pehmeää ja osittain sulaa. 300km.  Suomen reitit ovat pääosin hyväkuntoisia ja hyvin merkittyjä. Karttojen avulla pärjää hyvin ja tankkauspaikkojakin on riitävästi.  Norjan reitit ovat kapeita ja huonommin merkittyjä. Kartta oltava mukana. Joka aamupäivä piti poiketa hangessa voiteluapua  hakemassa aamupakkasten vuoksi.

 

Terveiset kaikille kelkkamiehille joita tapasimme matkalla. Erityisesti Varkauden ja Imatran kavereille, jotka olivat samaan aikaan Nuorgamin Lomakylässä.

 

Kokonaismatka 1826 km.

Polaris Switcbag 600 18.1 L/100km

Polaris IQ 600           16.4 L/100km

 

{gallery}2007Jaameri{/gallery}