Kirjautuminen

Tervetuloa sivustolle!

Kiitos käynnistäsi!

V. 2006 HUHMARI

V. 2006 HUHMARI

V. 2006 HUHMARI

Suonenjoelta TB:n pihalta starttasi 1- ryhmän perusjäsenet pakkasmittarin näyttäessä -22 astetta. Huoltoautoihin pakattiin reput,  "shamppoot"  ja öljypullot.

Kuuma ryhmä on nimensä veroinen. Hiki tuli jo alkumetreillä. Pakkasessa höyryt nousi silmälaseihin ja tietenkin huurtuminen tapahtui hetkessä. Eihän lasit huurteessa nää yhtään paremmin kuin ilman laseja. Kärkkäälässä oli huoltoporukalle töitä. Kelkka kyytiin ja kuski laseja kuivattelemaan Kuopioon asti. Kyllä huolto toimii!

Kuopion kupeessa Kartanon golfkentälle tuli paikallinen opas viemään kelkkailijat kokoontumispisteeseen satamaan.

 

Kallamarinan rantaan kerääntyi 22 kelkkaa Suonenjoelta, Karttulasta, Syvänniemeltä, Kuopiosta ym.... Osa peräkärryssä ja loput ajaen.

Kelkkareissun jännitys oli havaittavissa. Tunnusteluryhmä oli käynyt ennakkoon tutkimassa reittivaihtoehtoja. Suurimmalla osalla oli tiedossa vaan päätepiste. Matkan lopullisesta pituudesta oli vain arvailuja. Yhteensä kilometrejä kertyi 450-500. Tunnetusti sama matka autolla tietä pitkin on vaan noin puolet verrattuna kelkkareittiin. Tälläkin kerralla saimme mukaan kauniimman sukupuolen edustajia. Yksi typykkä uskaltautui kelkan sarviin. Hyvä Tanja!

 

Matka alkoi ruxeja seuraten Sikoniemeä kohti. Huoltojoukot ylitti myös Kallaveden jäätietä pitkin. Asfaltille päästyämme peräkärrystä alkoi savu nousta toisesta etupyörästä. Pienen koputtelun jälkeen pyörä suostui jälleen pyörimään.

Vartialan alikulkutunnelin kohdalla piti pelastaa yksi matalaperäinen kelkka kyytiin. Takajouset poikki. Samaan paikkaan piti palata toisen kerran. Jos sokka katkeaa väärästä paikasta, niin matka katkeaa. Kelkka kyytiin. Kaavilla kärryn pyörä jumiutui jälleen. Laakerivika. Pyörä irti työkalujen etsimisen jälkeen. Onneksi oli telikärry. Hyvin kulkee kolmellakin pyörällä.

Opimme jotain! Huoltomiehillä ei pelkät hyvät jutut riitä, tarvitaan jossain vaiheessa työkalujakin. Mutta kyllä huolto toimii!

Luikonlahdessa oli tankkauspiste miehille ja kelkoille. Bensa ei loppunut, sämpylät kävi kaupaksi nälkäisille. Täytyy tulevaisuudessa varoittaa pienempiä huoltoasemia. Jos ei ole ennakoitu, niin jääkaapissa ei välttämättä riitä antimet ison seurueen ruokkimiseen.

Loppumatka sujui ilman suurempia ongelmia. Majoitusvaraus oli tehty 28 hengelle. Mökit oli 4 - 6  sängyllä varustettuja. Verhomuoti poikkesi Huhmarissa. Tangoissa roikkui eri värisiä ja "tuoksuisia" ajoasuja!!!

Pojat viritteli katkennen sokan paikalleen illan pimeinä hetkinä. Kelkalla ajamaan tänne on tultu. Hyvä asenne!

 

Epen ja Matin poreallastarinat.

"Vielä tälläkään reissulla ei selvinnyt se paras moottorikelkkamerkki. Epe arveli Lynxin miesten oudon hajun johtuvan epävarmasta jarrusta joka aiheuttaa tiukassa tilanteessa jarrutusjäljet myös kalsareiden sisäpuolelle. Matti puolestaan arvosteli Polariksen muka vanhanaikaisia hakaneulajousia. Yhdet sellaiset katkesi tiukassa notkelmassa ja jousen pää pamahti suoraan palleihin. Tulipa kuskille tulinenlähtö. Miehen kammetessa lumipölyn keskeltä jo kärkimiehen rinnalle joku huusi: Minne kelkkas jätit?"

T:Epe

 

Viideltä saunaan,  puoli kahdeksalta syömään, oli kelkkahenkilöiden lauantai! Pihvin paistaja ei tiennyt, miten nälkäistä porukkaa on tulossa, sillä fileet loppui heti kättelyssä. Saatiinhan lihanhimo tyydytettyä pienen odottelun jälkeen.

Pieni palaveri pidettiin puheenjohtaja Juhan johdolla majoitustiloissa. Vanhat kujeet Polariksen ja Lynxin kannattajien keskuudessa kuuluu jo vanhaan perinteeseen.

Anniina Mattila ja bändi piti huolen iltajumpasta tanssimusiikin merkeissä.

Aamukankeuden kadottua aamupalalle. Kaksi kelkkaa huoltokaluston kyydissä matka kotia kohti alkoi. Paluumatka oli kutakuinkin suorinta reittiä. Eipä päästy kovin pitkälle kun huoltoa tarvittiin. Ketjukotelosta karkasi öljyt pihalle. Tien ylityspaikkoihin kaipaisi merkinnän: mikä tie ja missä ollaan? Helpottaisi suunnistamista ja apuvoimien saapumista oikeaan paikkaan.

 

Vartialan alikulkutunnelin kohdalla lisättiin öljyä merkkivalon vilkuteltua hiukan aikaisemmin.

Ruokatauko ABC-huoltoasemalla Kuopion moottoritien varrella, josta vielä viimeinen loppurutistus.

Huollon puhelimeen tuli vielä yksi kutsu. Airakselan "metroasemalla" kaivattiin kyytiä. Kyllä huolto toimii!!!

 

{gallery}2006Huhmari{/gallery}