Kirjautuminen

Tervetuloa sivustolle!

Kiitos käynnistäsi!

V. 2005 RUNNI

V. 2005 RUNNI

V.2005 RUNNI

Tänä vuonna kerhon retki suuntautui Runnin kylpylään, jonne olimme tehneet jo yhden matkan aikaisemmin v. 2000. Reittivaihtoehtoja oli useita. Ykkösryhmälle ei perinteisesti riitä suorin ja nopein ajoura, vaan kilometrejä pitää kertyä runsaasti. Ryhmä jakaantui kolmeen osaan.

Karttulasta lähtiessä oli 24 kelkkaa ja 3 huoltoautoa, joista kahdessa pakussa peräkärry. Eka kerran huoltoa kaivattiin jo Tervossa. Lynxin alustan ”etupukki” sanoi sopimuksen irti. Kelkka jätettiin tuttavien pihamaalle odottamaan paluukyytiä.  Loppu menomatka sujui kutakuinkin ongelmitta. Normaalit kuviot ”kurvit suoriksi” yms. kuuluu kelkkailuun. Lumitilanne oli hyvä ja huoltoasemat löytyi sopivalla hetkellä. Kuskit sekä kelkat sai evästä. Hitaampi ryhmä oli joskus sovituissa levähdyspaikoissa nopeammin paikalla kuin ”kuumat ykköset”, johtuen nimenomaan reittivalinnoista.

Lyhyemmän reitin valinneet pääsivät nauttimaan kylpylän palveluista jo ajoissa iltapäivällä. Vieremän lenkille lähteneet tulivat Runniin vasta pimeän jo laskeuduttua. Vieremällä paikalliset isännät oli traktorin kanssa varmistamassa, että kartalle merkitylle reitille ei ollut asiaa, joten vaihtoehtoisen uran löytäminen ei ollut helppoa. Paikallistuntemusta olisi kaivannut. Kilometrejä kertyi kohtuulliset 350 km. Eikä myöskään Runniin pimeässä löydä kuin tietä pitkin.

Huoltomiehet odotteli lähtövalmiina pelastamaan kadonneita lampaita, mutta onneksi kaikki tulivat ehjinä perille.

Kiitokset Huoltoasemille, jotka olivat varanneet jälleen juotavaa janoisille!

Ilta oli perinteinen. Saunaan, pesulle, uimaan jne… Henkilökunta oli varannut seisovan pöydän kabinettiin, jossa herkuteltiin. Juha piti vuosikokouksen vanhalla rutiinilla, jossa kerrattiin menneitä ja suunniteltiin tulevaa. Ilta vierähti niin nopeasti, että tanssisalin rytmit jäi nauttimatta. Mutta Iisalmen riennot oli pakko käydä tarkastamassa pienemmällä porukalla.

Aamusaunan ja aamupalan jälkeen n. klo 10.00 sanoimme hyvästit kylpylälle ja pistimme nokan kohti kotia.

Erilaisia reittivalintoja oli jälleen tarjolla. Niistä löytyi kaikille sopiva. Paluumatkalla piti pelastaa pari kelkkaa huollon kyytiin pikku ongelmien kohdatessa. Ranta tuli kivineen vastaan liian nopeasti. yms. Tukivarret on kovilla kivikossa.

 

{gallery}2005Runni{/gallery}