Kirjautuminen

Tervetuloa sivustolle!

Kiitos käynnistäsi!

V. 2004 KIVENNAPA

V. 2004 KIVENNAPA

V. 2004 KIVENNAPA

Tänä vuonna otimme suunnaksi KARTANOHOTELLI KIVENNAVAN Tahkovuoren lähistölle. Aamulla alle 10 astetta pakkasta, unelma keli odotettavissa. Ryhmiä kerättiin kasaan monelta suunnalta. Ilmassa väreili jännitystä. Alkukankeudet alkoi heti: Jos ei jäänyt käynnistysnaru käteen niin kivien kolina muotoili tukivarret uuteen uskoon tai telaston rullat sinkoili lepikkoon: Matkasuunnitelmaan muutoksia: Huolto-auton kyytiin alkoi tulla tarjontaa. Vaurioituneen vehkeet kotiin odottamaan arkea, ja remontti-intoa.

 

Kokoonnuimme EEVANTALOLLE Syvänniemelle. Kahvitauon ja pienen reittisuunnitelman jälkeen 1-ryhmä lähti 7 miehen voimin kohti Lohimaata. Matka jatkui pienien pysähdysten katkomana 5-Tuvan huoltoasemalle, jossa tankkasimme itsemme sekä kelkkamme.

 

2-ryhmä valitsi hieman lyhyemmän reitin ja retkeilijöillä oli aikaa paistaa makkaraa kodassa Riuttalan museoalueella.

5-Tuvan jälkeen alkoi varmaan Savon pahin patikko. Hyvä, että nautimme vain kevyen menu:n. Sai nieleskellä toiseen kertaan samat eväät pomppujen jälkeen! Kaikki loppuu aikanaan, myös pahat patikot ja reitti paranee vähän liiankin nopeaksi kun Kinahmin mäki lähestyi. Sieltä avautuu mahtavat maisemat jos vaan sää sallii, onhan Kinahmi ilmeisesti Savon korkein paikka.

 

Kinahmi on kapea noin 12 kilometriä pitkä etelä-pohjois suuntainen mäki, jonka lakikorkeus on 314 metriä. Kauneudestaan ja näkymistään kuulu luontokohde tarjoaa hyvät edellytykset ympärivuotiseen retkeilyyn.

 

"Vuoren" toista rinnettä alas suuntana: Kivennavalla odottava savusauna ja makoisat pöydän antimet. Ilta kului rattoisasti edellisten reissujen tapaan. Saunan jälkeen ruokaillen ja sitten Vuosikokouksessa neuvotellen. Kara-oke tähdet saivat myös äänensä kuuluviin. Innokkaimmat jaksoi vielä käydä tarkastamassa, oliko Tahkolla hyvät tanssit: Olihan siellä.

 

Hyvin levätyn yön jälkeen koitti pirteä pakkas-aamu, lähenteli kahtakymmentä astetta. Aamupalan jälkeen käynnistelemään kelkkoja. Yksi ei jaksanut jäädä käyntiin ollenkaan, taisi olla jääpala suuttimessa vai mikä lienee, eikä käynnistysnarukaan jaksanut palautua, mutta tällaisten varalle meillä huolto toimii. Kelkka autoon.

Toinen röpötteli aika pahan kuuloisesti, mutta yritystä ei puutu. Menoksi vaan. Toimiihan meillä huolto myös matkan varrella, johon myös jouduimme turvautumaan.

Kotimatkalle joukkue jakaantui niin moneen osaan, ettei laskuissa pysynyt, osa lähtöpaikkaa kohti lyhyintä reittiä ja kuka minnekin.

Kiireisimmät lähti niin kovaa kyytiä että, kivikko kolisi jälleen hetkisen päästä. Nyt alkoi huoltoautojen paikat täyttyä uhkaavasti. Transitissa oli lämmin tunnelma, kun neljä raavasta miestä istuu lähituntumassa. Sama tilanne kuin laulussa "Mummolaan kun pyöräilemme" Minä poljen ja sinä ohjaat ja kaveri vaihtaa jos kepin löytää siis "vaihdekepin". Onneksi alkutaipaleella hajonneet kelkat huoltomiehet vei pois.

 

Kotiintuloajat vaihteli päivänvalosta illan pimeisiin hetkiin, mutta kaikki palasivat väsyneinä mutta onnellisina ennemmin tai myöhemmin.

 

 

{gallery}2004Kivennapa{/gallery}