Kirjautuminen

Tervetuloa sivustolle!

Kiitos käynnistäsi!

V. 2003 HIMOS

V. 2003 HIMOS

V. 2003 HIMOS

Pakkasta -25. Ensimmäiset poskien paleltumiset jo ennen Koskeloa, joka oli lähtöpaikka kelkkaretkelle. Pieni pikahuolto  eli tulppien vaihto oli tarpeen. Lähtötunnelmissa 16 kelkkaa matkaan. Osmo päätti ajaa reissun vain kotiinpäin, joten 1 kelkka jäi peräkärryyn. Sen jälkeen huollolla riitti tapahtumia. Mehtiönrannassa Ahvenkoskella alkoi hommat. Sama vaiva tuli takaisin kuin viikkoa ennen reitteihin tutustumismatkalla lähellä Kanavuorta. Kone kävi kuin "yhdellä pytyllä", ja ylilämpömerkkivalo syttyi vaikka moottori ei kuumentunut liikaa! Huoltomiehet tekivät oikean ratkaisun. > Polaris kyytiin ja Suonenjoelle. Myöhemmin alkoi kuljetustilasta tulla kysyntää.

Matka jatkui pienien oikaisujen kautta ja ilman suurempia ongelmia Häkärinteille - Jari Pekkaan - Revontuleen - Laukaanhoviin. Siellä ruokatauko. Itselläni oli perjantaina kuumetta ja vatsavaivoja, kaasuhaitat seurasivat koko viikonlopun. Tulin autolla Vantaalta Laukaanhoviin. Sinne sisareni ja kummityttö toi Polariksen peräkärryllä ja vei autot ja kärryn Suonenjoelle. Kiitos hyvästä palvelusta. Matka jatkui Kanavuoren kupeesta 4-tien yli Päijänteelle. Saaria kierrellen toiselle rannalle pienelle kahtitauolle. Riihivuoren laskettelurinteiden jälkeen alkoi Ski-Doojen huolet. Kahdesta pattihakkurista tuli öljyvana ja alumiini rouhetta reitille. Matka katkesi parinkymmenen metrin välein samalle suoralle. Ketju poikki ja reikä ketjukoteloon. Lyhyt hinaus tien varteen ja huoltomiehille nostotalkoot. Matka jatkui Muuramen metsien läpi. Rallimiehet olivat kisailemassa metsäautoteillä matkan varrella. Osa autoista oli syvällä ojassa ja osa oli pysynyt tiellä. Korpilahden korpeen oli ajettu kelkan mentävä reikä puitten väliin ja pian huomasimme olevamme Himoksen laskettelurinteiden juurella.

 

Majoituimme Rantamotelli Patalahteen kahden hengen huoneisiin. Saunassa alkoi päivän tapahtumien kertailu ja nestetasapainon korjaus. Prosentit olivat tässä vaiheessa eniten miinuksella Ski-Doo:lla, joten jutut olivat jostain syystä Ski-Doo miesten korville vähemmän imartelevia. Mutta pääasia, että meillä kaikilla oli niin mukavaa. Sama suunsoittaminen jatkui iltaruokailulla ja perinteisessä kerhon vuosikokouksessa. Ehkä suurin muutos kerholle on puheenjohtajan vaihtuminen. Karin seuraajana aloittaa Juha Nenonen. Onnea nimityksen johdosta. Yöelämään tutustuminen tapahtui Jämsän keskustan eri ravintoloissa. Karaoke laulajat pääsivät vauhtiin omilla eksoottisilla esityksillään. Aamuyöstä motellihuoneissa "henget puhuivat", mutta kansa ei ymmärtänyt. Nuoremmat miehet kävivät nukkumaan peiton alle, mutta heräsivät "teltasta", vanhemmat heräilivät samasta asennosta kuin nukkumaan mennessä.

 

Aamupalan jälkeen käynnisteltiin kelkat ja iskarien säädön aikana kävi ilmi, että kriittisestä paikasta puuttuva pultti aiheuttisi  lisää vahinkoa. Polaris peräkärryyn. Ensimmäisen patikon jälkeen peräpää rupesi kulkemaan alempana kuin normaalisti. Neulajousi poikki. Kahdesta Polariksesta huolto sai kasaan yhden toimivan. Jyväskylän ohi päästiin pienen jääsurfauksen jälkeen. Yön aikana puu oli kasvanut keskelle reittiä, minä onneton ajoin vasemman suksen siihen huonoilla seurauksilla. Kaikki osat meni vaihtoon suksen ympäriltä. Nilkutin tien varteen odottelemaan huoltoautoa. Polaris Wolkkarin kyytiin ja itse köllöttelin satulassa pienen matkan Laukaanhoviin. Siitä matka jatkui lähtöpistettä kohti. Seuraava vaurio tuli Lynxille. Pakoputki poikki. Lunta kopan alle   joka toisessa kurvissa, mutta siitä huolimatta kopan alla kuumeni liikaa. Oli lähellä palaa kenkä ja samoin koko Lynx. Parasta oli panna kelkka hinaukseen. Hankasalmen lavan kohdalle piti tilata noutaja. Loppumatka sujui vanhoja jälkiä seuraillen. Tämä safari pääsi kelkan hajoamistilaston kärkeen ainakin meidän kerhon reissuista. P.... reissu, mutta tulipahan tehtyä.

 

MERKKI MÄÄRÄ

LÄHTÖ/ PALUU

PALUUPROSENTTI
LYNX

POLARIS

SKI-DOO

YAMAHA

3/2

10/7

3/1

1/1

67

70

33

100