Kirjautuminen

Tervetuloa sivustolle!

Kiitos käynnistäsi!

V. 2002 HEINÄVESI

V. 2002 HEINÄVESI

V. 2002 HEINÄVESI

Ajelimme omia aikojamme Leppävirralle, jonne tuli matkaa 50-80 km riippuen lähtöpisteestä. Siellä keräsimme porukan kasaan ja läksimme paikallisen oppaan kanssa pujottelemaan pilkkijöitä tuuliselle Unnukan jäälle. Suuntana oli Konnuslahti. Kelkkakauppias Pentti Kaulamon grillissä paistoimme makkaraa ja nautimme kauppiaan keittämät kahvit. Matka jatkui kohti Heinävettä. Heinäveden kunnanrajalla totesimme Jyväskylän kelkkamessuilla kuulemamme väitteen pitävän paikkansa. Reitit on tampparilla hyvin hoidettuja 4 metristä baanaa. Saavuimme Kermajärven rantaan niin hyvissä ajoin, että osa porukasta päätti käydä katsomassa vielä "KUIKKA KOPOSEN" lenkin, joka kiertää Valamon Luostarin lähettyviltä. Lenkistä tuli lisämatkaa n.70 km. Eli parhaimmillaan yhteensä yli 260 km. Yhteensä pihalle kertyi 17 kelkkaa. Jääosuuksille oli tuuli tehnyt omia lumipatteja. Pieni keskittymisen katkeaminen, aiheutti helposti kelkan kaadon. Onneksi ei suurempia vahinkoja tullut, plexin rikkoontumisia ja bensan loppumista ei lasketa.


Majoituimme Hotelli Heinäveteen, jossa saunoimme ja ruokailimme. Nesteitä oli jälleen kerran nostettu Volkkarin kyytiin. Kiitoksia huoltoasemien. Ilta kului edellisten safarien mukaan eli kokous ja hauskan pitoa. Olihan ravintolassa yhden miehen bändikin, joka musisoi tanssittavaa musiikkia. Paikalliset asiakkat tuntuivat olevan toistensa siskoja ja serkkuja. Puhelimeenkutsu tuli kesken korvasuussa musiikin!


Kotihuoltojoukot toimivat loistavasti. Sunnuntaiaamuna tuli vaihtoiskari rikkoontuneen tilalle. Alusta kuntoon ja menoks vaan.


Yöllä oli satanut viisi senttiä lunta. Paluumatka alkoi. Aurinko paistoi ja sää oli niin keväinen. Heinäveden reitillä ei voi eksyä, mutta paikkakunnan vaihduttua merkit ja jäljet loppui ja muisti pätkii. Löytyihän epävirallinen reitti kyselyjen jälkeen. Loppumatka köröteltiin samaa reittiä kuin mennessä. Leppävirralta suuntasimme omaan vapaaseen tahtiin kuka minnekin.

 

{gallery}2002Heinavesi{/gallery}